Netmore Szórakoztató Portál Poén cuccok, vicces képek és egyebek
Keresés:

Randomizmus

Felfújható "úszó-izék"
Érzéki retek
Microsoft Kitekat
A "Szép" család
Buldog sisakban
Csapjunk egy jó bulit!
A sör ártalmairól...
Mint a mókus fenn a fán
Rossz nap

Hirdetések

Bejelentkezés

Közösség

Szavazás

Hogy tetszik az oldal összességében?

Miért is kötelező a jó buli szilveszterkor?

Volt-e már veletek úgy, hogy a fergeteges szilveszteri party nem is sikerült olyan fergetegesre? Előfordult már, hogy csak azért ittatok és csak azért vágtatok jó pofát szilveszterkor, mert ilyenkor úgy szokás? Gondolkoztatok már rajta, mennyire eröltetett tud lenni egy ilyen buli?

Egyáltalán miért is "kell" megünnepelni egy év végét és egy új év kezdetét?

Nézzük, mit is hoz általában egy új év:

  • Többnyire véget ér a karácsony előtti/utáni szabi és újra lehet menni dolgozni
  • Áremelések jönnek
  • Ismét konstatáljuk, hogy bizony öregszünk
  • Mindenféle értelmetlen fogadalmat teszünk (már aki), amit aztán úgysem fogunk betartani
  • Macskajajtól szenvedünk vagy éppen azon gondolkodunk, hogy csinálhattunk ilyen-vagy-olyan hülyeséget

Ez épp egyik sem olyan megünnepelni való dolog. Valljuk be, január 1. általában kicsit "sötét" nap, amikor az emberek többsége hasznavehetetlen. Jó esetben csak fáradt a bulitól, rosszabb esetben épp magáról sem tudva hever valahol. A "mámoros" szilveszteri buliból többnyire csak az üresség marad. A barátok, akikkel talán évente egyszer bulizunk hazamennek, a házigazda pedig elkezdi eltakarítani a romokat: üres italos üvegek elszortírozása, a mosatlan hegyek rendezése, a konfetti maradék felporszívózása. Örömteli feladatok, nemde? Mindez kikerülhető, ha az ember nem ringatja magát fölösleges illúziókba és úgy áll az egészhez, hogy "kit érdekel, ez is csak egy nap a sok közül".

Hogyan is szokott zajlani egy "kötelező" szilveszteri buli?

Egyszeri emberünk, nevezett Nekeresd Péter elmeséli...

Kéne egy jó buli szilveszterre a haverokkal. Már karácsony előtt össze kell szedni, kiket is hívok meg. Pista, Józsi, Laci... de jó lesz, tizenöten leszünk, az már jó buli. Húh, még épp elférünk a nagyszobában. Mennyi pia is kell?... Talán 5 üveg pezsgő elég lesz az éjféli koccintáshoz. És kell még 4 liter bor, meg egy rekesz sör, ja és persze a tömény, abból is minimum 3 üveg...
Karácsonykor fölhív a Karesz, hogy "Szevasz, boldog Karit és ööö izé, ne haragudj, de mi a Margóval mégsem tudunk menni szilveszterezni". Sebaj, még mindig 13 ember, az azért nem rossz. No, akkor a pia fejenként ennyibe fog kerülni... plusz a virsli és a korhelyleves. Még venni kell tűzijátékot, mert anélkül nem buli. Játszunk nagyban, majd a srácokkal összedobjuk rá a pénzt. De a Ferinek most nincs pénze, sebaj, majd hitelezek neki, talán valamikor megadja.
27.-én szól a Jani, hogy meghívták máshova, szóval sem ő, sem a Géza nem tud jönni, de azért búék meg minden. Aztán kiderül, hogy a Laci elutazott Katival a szüleihez karácsonykor, majd csak harmadikán jönnek haza, csak elfelejtett szólni. Még két emberrel kevesebb? Kétségbeesett keresgélés... kit lehetne még hívni, hogy ki legyen a létszám? Senki nem ér rá. Áh, sebaj, leglább több pia jut egy emberre.
Itt a szilveszter este. Minden megvan. A hűtő tele van itallal, a nagy buli elő van készítve. Kilenc embert várunk. Persze Józsi majd csak tízkor jön, mert szerencsétlennek ilyenkor is dolgoznia kell. Jönnek az első haverok. Kötelező köszöntő feles mindenkinek. Persze a Robi barátnője, Nóri nem iszik és még Robi sem tudta rávenni sosem. Olyan lesz itt, mint a filmeken a házibulik. Majd játszhatunk a csajokkal vetkőző pókert, csak előbb inni kell egy kicsit.
Már nyolc óra van. Mindenki beül a TV elé a kabarét nézni. Fogy az aprósüti és a sör. Hiába megy a zene, senki nem táncol. A társalgás színvonala meglehetősen alacsony. "Adj még piát", "Maradt még chips?", "Mi megy a másikon?", "Passzold már ide a vodkát!"...
Tizenegy óra. Hol van már Józsi? Kezd kicsit leülni a buli. Edit és Pista elvonultak a fürdőszobába, ki tudja, mit csinálnak. A fotelben Sanyi smárol Hajnival... én azt hittem, csak haverok... Robi már dalolászik. Pocsék hangja van. Nem így képzeltem a bulit. De nem baj, van még pia, lesz ez jobb is.
Mindjárt itt az éjfél. Készítsük a pezsgőt... 4, 3, 2, 1, Boldog Új Évet! Koccintás. "Amúgy nem szeretem a pezsgőt" megjegyzések. Gyerünk ki ellőni a tűzijátékot. Ez besült! Hülye kínai vacak! Hideg van, menjünk be.
Éjjel egy. Pista már kiütötte magát. Edit és Nóri a konyhában pletykálnak. Egyik sem ivott. Továbbra is a TV a fő műsorszám. Ugyanez a film ment tavaly is. Akkor persze nem láttuk, mert olyan részegek voltunk. Csináljunk már valamit!
Három óra. Szinte minden ülő/fekvő alkalmatosságon alszik valaki. Nóri és Edit még mindig beszélgetnek. Rajtam kívül már csak ők vannak ébren. Én még ilyen szar bulit nem láttam.
Másnap... fáj a fejem. Már ébredeznek a többiek is. Felmérem a károkat. Ki törte el a sarokban a vázát? Mit keres az aranyhal a konyhaasztalon? Valaki kiöntött egy pohár bort a drapp szőnyegre... ez sosem fog onnan kijönni. Elköszönnek. Leltárt tartok. Több, mint a fele megmaradt a piának. Persze mindent kibontottak. Nyolc félig teli üveget számolok össze. Egész nap takaríthatok.
Megint január elseje. Pocsék egy nap. Holnap már meló. A lakás le lett amortizálva. Nem is buliztunk jót. Jövőre tuti nem nálam lesz a buli...

Summázva a dolgot, az ember jobban jár, ha nem tervez túl nagyot, mer úgy sem úgy sül el a dolog. Bulizni bármikor lehet és a spontán bulik többnyire jobban sikerülnek.

Boldog Új Évet mindenkinek!

Lapletöltések száma: 215932